Cum îți poți finanța afacerea în cel mai simplu mod?

by HUB 7

Finanțare – cum o gasesti pe cea potrivita pentru afacerea ta.

Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, România a început să se bucure de numeroase beneficii pe diverse planuri. Având în vedere faptul că UE încurajează și sprijină inițiativele antreprenorilor tineri, în 2018 nu mai e atât de greu să îți pui pe picioare propria afacere.

Finanțare sau primul impediment în startul unui business

Știm că tinerețea are plusuri și minusuri, iar unul dintre neajunsuri ar putea fi situația ta materială. În cazul în care ești o persoană independentă, în cazul în care te-ai gândit vreodată că ar fi cool să nu ai un șef care să îți fie „inamic” la locul de muncă, sau dacă pur și simplu ai o idee de afacere în care crezi și pe care ai vrea să o pui în aplicare și să o vezi devenind profitabilă, trebuie să ai în vedere faptul că există o mulțime de oportunități cu ajutorul cărora tu să ieși din impasul financiar și să clădești afacerea la care ai visat.

Oportunități financiare pentru lansarea visului tău

Uniunea Europeană vine în sprijinul tău prin intermediul fondurilor nerambursabile. Aceste fonduri reprezintă instrumente financiare, administrate de către Comisia Europeană, oferite cu scopul de a acorda sprijin la nivel structural. Este important de reținut faptul că fondurile nerambursabile nu sunt credite, așadar nu se percep dobânzi pentru acordarea lor.

Categorii de finanțare

  • După capital: public și privat
  • După mărime: micro-intreprinderi, IMM-uri și intreprinderi mari
  • După domeniu: industrie, turism, agricultură, cercetare, comerț, telecomunicații, energie regenerabilă, prestări servicii, etc.

Nimeni nu îți poate garanta 100% că vei obține finanțarea dorită. Există criterii pe baza cărora se stabilește eligibilitatea pentru astfel de finanțări. De reținut este și faptul că nu există finanțare de 100%, existând întotdeauna costuri care nu sunt eligibile.

Finanțările se obțin în mod normal într-un interval mai mare de timp, perioada dintre depunerea dosarului și obținerea finanțării fiind de cele mai multe ori mai mare de 1 an.

Așadar, dacă ți-am stârnit interesul și crezi că vrei să auzi mai multe despre finanțări, te invităm la HUB 7, într-o atmosferă nice and warm, acolo unde ne dăm întâlnire cu Sebastian Băeșan, expert local al Primăriei Municipiului Alba Iulia. Experiența lui în atragere de fonduri, dar și cea de antreprenor, se împletesc perfect pentru a atinge subiecte ca: Finanțarea prin Start-Up Urban, calificare, etape, proceduri.

 

Be there for HUBSession #3!